Reklama
 
Blog | info

Hlavní stránka versus osobní blog a návod jak předejít nechtěnému

Odpovědi na otázky těch, kteří odpověď skutečně chtějí.

Hlavní stránka versus osobní blog a návod jak předejít nechtěnému

Dle počtu dotazů je zřejmé, že je potřeba věc shrnout. Snad poslední potřebný zápisek v souvislosti s řešením "souboje dvou rubrik". 

Postup:

Reklama

1– Autor napíše článek.

2– Před jeho zveřejněním má možnost rozhodnout se, zda jej zveřejní na hlavní stránce blog.respekt.cz a nebo na svém osobním blogu (který je též umístěn v systému blog.respekt.cz).

3– Administrátor zaregistruje nový článek a rozhodne, zda jej ponechat na hlavní stránce blog.respekt.cz nebo jej přesune na autorův osobní blog (ten je i nadále přístupný všem čtenářům i zájmcům o autorovi texty pod doménou http://příjmení.blog.respekt.cz ). 

Celý tento postup je v souladu s Kodexem blogera (více informací v rubrice INFO).

Dodatky:

1- Hlavní strana blog.respekt.cz je stránkou Respektu, proto si vyhrazuje právo na výběr.

2- Osobní blog je jen a pouze autorův a do textů na osobním blogu redakce nezasahuje.

3- Vzhledem k nárůstu nově registrovaných uživatelů je třeba přistoupit k řešení, kdy pokud článek bude stažen z hlavní stránky, je autorovi zakázáno jej bez předchozí domluvy s administrátorem vracet zpět na hlavní stránku.

4- Přistoupilo se k řešení, kdy všichni autoři jsou ve "Výběru Respektu", neboť nastavení rubriky "Vše" (tedy mimo výběr) nebylo blogery a ani čtenáři a uživateli využíváno (nejspíš i z důvodu, že rubrika "Výběr Respektu" se automaticky zobrazí po spuštění stránek blog.respekt.cz ).

5- V případě, že administrátor stáhne autorův článek z důvodu formálních chyb, na chyby jej upozorní a domluví se, že je možné po odstranění těchto chyb článek vrátit na hlavní stránku (administrátorem). V případě nevhodného obsahu toto administrátor není povinen toto učinit (dlouhým dohadováním o nadání i podrobném zkoumání a zdlouhavém korespondování se administrátor nedostane k řešení potíží jiných autorů – v současné době jsou aktivní administrátoři pouze dva a tak mějte v tomto směru pochopení, občas se potřebují přesunout z jednoho přístupového bodu k druhému, z místa na místo a né vždy jsou tedy on-line).

Děkuji všem blogerům za trochu pozornosti a připomenu, že mnoho otázek je zodpovězeno právě v kodexu blogera a rubrice INFO. Občas je také dobré pročíst si nově připsané příspěvky ve vnitřních diskusích. Skutečně se dlouhým dohadováním, mejlováním, urážením a naprosto zbytečnými dotazy většinou nikam nedostaneme.

Ano, autorům je plně k dispozici tento webový prostor (redakce nemá v úmyslu psaní autorů nějak ovlivňovat), zároveň však svým jménem ručí za obsah titulní strany a proto vybírá vhodné texty (jaké? – čtěte Respekt, nebo se inspirujte či diskutujte s našimi VIP blogery). 

Michal Šimčík – Respekt.cz.

Aktualizováno 27.5. 2009.