Reklama
 
Blog | info

Jak zvýšit návštěvnost svého blogu?

Autoři blogů mají různé ambice. Někteří si "jen" zapisují své názory a na čtenost se vůbec neohlíží. Jiní jsou rádi, když se jejich text dostane k co největšímu množství čtenářů. Pokud patříte mezi ty druhé, pokračujte ve čtení.

Projekt blog.respekt.cz většinu zápisků odkazuje ze své homepage, některé i z respekt.cz a vodí tak automaticky i k novým bloggerům zajímavou sortu čtenářů. Na druhou stranu není dobré se spoléhat jen na to. Vždy počítejte s tím, že ne každý článek se zjeví na blog.respekt.cz. Je tedy výhodné, pokud se čtenáře snažíte získat i jinak a jinde.

Sedm rad, jak lákat čtenáře

  1. Obecná rada-nerada: Snažte se psát pravidelně a přitom dobře. Lidé si na vaše texty zvyknou a budou vás sami vyhledávat nebo si přidají RSS kanál vašeho blogu do své čtečky (Co je to RSS?)
  2. Vědí vaši dobří přátelé o tom, že máte blog? Pošlete jim odkaz. (Neposílejte maily bezhlavě na všechny strany – neobtěžujte s tím lidi, které znáte letmo nebo vůbec.)
  3. Přidejte si adresu svého blogu do patičky (automatického podpisu) svého e-mailu, dejte si ho na vizitku, …
  4. Zaregistrujte se do různých katalogů – obecných i případně odborných. Jste na seznam.cz mezi blogy? Co katalog Centra, Atlasu nebo třeba TOPlist? Zaregistrujte se. Pokud máte užší tématické zaměření, podívejte se na podobně zaměřené servery, zda nemají sekci "odkazy". Zkuste též nalézt vhodné "agregátory" titulků. Pokud například píšete převážně o hudbě, přidejte odkazy na své články na musiclist.cz.
  5. Pokud na jiných blozích píšete komentář a komentářový systém má políčko "URL" (též: Web, URI, http:// atd.), nezapomeňte napsat odkaz na svůj blog. Určitě však nepište zbytečné komentáře jen kvůli propagaci svého blogu. 🙂
  6. Sami diskutujte se svými čtenáři. Motivujete je tak k opětovné návštěvě blogu.
  7. Své oblíbené blogy zařaďte do svých odkazů na blogu. Třeba udělají totéž i oni…
  8. (Bonusové naťuknutí: používejte linkuj.cz a vybrali.sme.sk – ale o tom jindy.)

 

Reklama