Reklama
 
Blog | info

Personalizace – jak číst jen to, co vás zajímá?

Ačkoli úvodní stránka blog.respekt.cz obsahuje již filtrovaný seznam článků, je možné, že zde budete narážet na autory, jejichž texty vám nebudou vyhovovat. Díky personalizaci si můžete nastavit, čí články se vám budou zobrazovat a čí texty chcete jen na svém počítači blokovat.

Pokud prvně navštívíte úvodní stránku blog.respekt.cz, zobrazí se vám začátky všech článků od autorů, kteří patří do Výběru Respektu. I jejich některé texty, které se povedly méně nebo které nejsou určeny pro běžné čtenáře – tyto by však měl administrátor v krátké době (na základě svého rozhodnutí a případné konzultace s redakcí) přemístit do rubriky "osobní" (stále bude tento text přístupný odkudkoliv, pod názvem blogu daného autora/jméno.blog.respekt.cz). Snažíme se tak čtenářům nabídnout jen ty nejzajímavější texty. Výběr Respektu je tedy samozřejmě subjektivní výběr správců služby (ke kterému byly pověřeni redakcí).

Pokud si chcete udělat svůj vlastní výběr, klikněte na "VLASTNÍ". Stačí napsat přihlašovací jména autorů, jejichž články nechcete vidět (má-li váš neoblíbený autor adresu například derer.blog.respekt.cz, napište do políčka jen derer). Jednotlivá jména oddělujte čárkou (derer, sidonova, …). Můžete si též vybrat, zda mají být z vašeho vlastního výběru vyřazeni i autoři, kteří nejsou ve výběru Respektu, nebo zda tam budou všichni autoři kromě těch, které si vyškrtnete. 

Bloggera můžete vyřadit ze svého výběru i tím, že na konci jeho článku kliknete na "vyřadit ze seznamu bloggerů".

Reklama

Pokud čtete blog.respekt.cz na více počítačích, nemusíte si zároveň vytvářet více vlastních výběrů. Stačí, když si zkopírujete a zaznamenáte svoje UID a na dalším počítači otevřete stránku ve tvaru http://blog.respekt.cz/pers_info.asp?puid=PUID00000000000. Tím se na novém počítači automaticky nastaví váš vlastní výběr. Tuto adresu můžete poskytnout i komukoli jinému. Ovšem i on pak bude moci přetvářet tento výběr. 

Jsem blogger a byl jsem vyřazen z výběru Respektu. Proč?

Výběr Respektu je subjektivní výběr správců, kterým se snažíme nabídnout novým čtenářům ty nejzajímavější (i nejdiskutovanější) texty. Jakožto subjektivní rozhodnutí ho nelze detailně vysvětlovat. Může za ním být velké množství gramatických chyb autora, porušování kodexu, nízká argumentační úroveň, přílišná nadprodukce textů nebo něco jiného. Omluvte nás, že nebudeme vždy všechna naše jednotlivá rozhodnutí vysvětlovat.

To je můj konec, ne? 

Samozřejmě ne. Nijak se to nedotýká vašeho soukromého blogu. Stále jste uváděni v seznamu bloggerů a vaše texty jsou dostupné na vaší unikátní adrese http://jmeno.blog.respekt.cz . Svá rozhodnutí navíc neustále revidujeme a je možné, že se ve výběru zase brzo objevíte. 

Vaši čtenáři navíc nemusí přicházet pouze přes blog.respekt.cz. Svou čtenářskou obec můžete budovat i jinak. Rady, jak psát čtený blog bez ohledu na čtenáře přicházející přes blog.respekt.cz vám zpřístupníme v této rubrice.

Můj článek byl ještě před chvílí na blog.respekt.cz a už tam není!

Stránku blog.respekt.cz filtrujeme "ex post". Texty, které se autorům z výběru nepovedly nebo se nehodí na blog.respekt.cz, tak stahujeme z úvodní stránky až poté, co se tam objeví a my na ně narazíme. Je tedy možné, že jste článek na homepage viděli a za chvíli tam již nebyl. Samozřejmě se to nijak nedotýká textu na soukromém blogu. Soukromý blog je hájemství autora, do nějž nezasahujeme (pokud nebyl porušen Kodex), úvodní stránka blog.respekt.cz je zase naopak spravována redakcí, která si vyhrazuje právo výběru publikovaných textů.

Aktualizováno 27.5. 2009.