Reklama
 
Blog | info

VIP blogy se vrací

Naše webová miniredakce se rozhodla, že se pokusí oživit zašlou slávu VIP blogů a jejich autorů na Respektu.

Trocha historie o statusu VIP neuškodí: před více než rokem blog prodělal zevrubnou změnu homepage i adminu, což se ne u všech blogerů setkalo s kladnou odezvou a někteří se dokonce rozhodli blog navždy opustit, což nás velmi mrzelo.

Náš blog je ve srovnání s blogem iDnesu malý, ale doufáme že o to „útulnější“. Všímáme si toho, že lidé tu spolu navzájem komunikují, o dost méně vulgárně než na ostatních českých blozích. (I když najdou se i u nás výjimky.) My si toho vážíme a chceme tohoto „komunitního“ ducha udržet co nejvíc a hlavně chceme předejít dalším odlivům dobrých blogerů. Proto jsme se rozhodli navrátit status VIP, skrze který chceme blogerům VIP poskytnout alespoň nějaké výhody.

Reklama

Patří mezi ně:

– půlroční předplatné do webového archivu Respektu

– přednostní právo na publikaci článků na HP Respektu a umístění do tištěného Respektu

– propagace na sociálních sítích týdeníku Respekt (Facebook, Twitter, Google+)

Pokud se nám VIP podaří s vaší pomocí obnovit, pokusíme se, aby nezůstalo jen u těchto dvou věcí.

Několik prvních VIP již bylo určeno, další mohou (a doufáme, že budou) následovat. Kritéria pro udělení VIP jsou pouze dvě – publikovat zajímavé texty s přesahem a vést dialog se čtenáři. Vyšší čtenost také může pomoci, ale není podmínkou. K novému výběru blogerů VIP dodáváme, že jsme tentokrát zařadili lidi, kteří pro Respekt.cz blogují téměř od začátku existence blogu (Ivan Derer, Katka Sidonová, Katka Mahdalová).

Je nad slunce jasné, že se hned začnete všichni ptát, co to znamená zajímavý text, když vkus je tak osobní věc. Bohužel v tomhle vám nemůžeme poskytnout jinou odpověď, než že jako zaměstnanci týdeníku Respekt správa blogu, včetně výběru blogerů VIP, spadá do naší kompetence.

Náš výběr blogerů VIP se vám přirozeně nemusí líbit, to bereme, máte na to právo. Můžete nám zaslat své tipy, pokud chcete, ale finální rozhodnutí bude vždy na nás, tak jako v každé redakci je na šéfredaktorovi. Je to jako s Nobelovkou – někoho naším výběrem potěšíme, někoho třeba naštveme.

Děkujeme za pozornost a těšíme se na vaše blogování.

Honza Vurbs & Naďa Straková