Reklama
 
Blog | info

Výběr Respektu se vrací

Od dnešního rána (středa 22.7. 2009) opět zavádíme do zkušebního provozu tzv. "Výběr Respektu". Většina autorů i čtenářů si jistě vzpomene, o co jde. Ti, kteří jeho fungování nezažili, najdou níže krátké shrnutí.

V horní části titulní stránky blogů se nalézají tři odkazy/tlačítka – „Vše“, „Výběr Respektu“ a „Vlastní“. S jejich pomocí si čtenář může přepínat mezi třemi druhy zobrazení titulní stránky. I když jejich názvy dostatečně vypovídají o jejich funkcích, přesto je zopakuji:

 

  • Vše – pokud čtenář zvolí tento filtr, na titulce uvidí veškeré texty publikované mimo osobní blogy autorů.
  • Výběr Respektu – automaticky nastavovaný filtr, který zobrazuje texty autorů zařazených do této kategorie. Na texty autorů, kteří ve výběru nejsou, je odkazováno v pravé dolní části stránky (obdobně jako u kategorií „nejčtenější“ a „nejlepší karma“).
  • Vlastní – umožňuje čtenáři vyřadit z titulní stránky ty autory, které nechce číst a kteří ho nezajímají.

V posledních měsících tato funkce filtrů nebyla používána. Na titulní stránce byly administrací ponechávány všechny texty, které jejich autoři publikovali jako veřejné (nezvolili jejich umístění pouze na osobním blogu). Toto se od zítřka změní, protože administrátoři (primárně já, v menší míře Michal Šimčík) budou znovu provádět vlastní výběr textů, které považují za kvalitní a zajímavé. Tyto texty se potom budou zobrazovat ve filtru „Výběr Respektu“. Každý autor je do tohoto výběru zařazen automaticky systémem, ale pokud jeho poslední text (publikovaný na titulní stránce) administrátoři vyhodnotí jako méně kvalitní, mohou autora z výběru vyřadit. Pokud autorův další text bude kvalitní, vrátí ho administrátoři zpět do výběru. Čtenář může místo tohoto filtru kdykoliv zvolit jeden ze dvou zbývajících.

Reklama

Umístění ve výběru není nijak nárokovatelné a rozhodnutí o jeho složení je zcela v kompetenci administrátorů (nebudeme reagovat na dotazy typu „proč nejsem ve výběru, když…?“). Pro úplnost dodávám, že výběr nijak nesouvisí s přesouváním textů na osobní blog v případě porušení kodexu.

 

Honza Vurbs