Reklama
 
Blog | info

Základní informace o stránkách blog.respekt.cz

Blog.respekt.cz jsou stránky, na nichž je v hlavní roli čtenář. Chceme vám umožnit kvalitní a rovnocennou diskusi s veřejností, mezi sebou a s týdeníkem Respekt. Každý, kdo chce říct svůj názor nebo má chuť psát o svých zájmech, má možnost. Snadno si může založit internetový zápisník - blog - a svobodně psát.

Důvody, proč se přidat mezi blogery na blog.respekt.cz

  1. Autoři dostanou k dispozici publikační systém, díky němuž mohou jednoduše publikovat své postřehy a názory.
  2. Články se dostanou k dalším čtenářům webu Respektu.
  3. Autoři budou ve společném prostoru s dalšími kvalitními a zajímavými autory.
  4. Na vybrané zápisky bude odkaz přímo z homepage (hlavní stránky) respekt.cz.
  5. Nejzajímavější mohou být redakcí vybrány do tištěného Respektu.
  6. Autoři mají k dispozici vnitřní diskusní fóra.
  7. Kvalitní autoři mohou získat statut VIP umožňující přístup zdarma do archivu Respektu.

Abychom zajistili kvalitu diskuse, je nutné ustanovit několik jednoduchých pravidel hry.

  1. Registrace nebude zcela automatická, bude podléhat schválení správci.
  2. Do textů nebude autorům zasahováno, avšak musí dodržovat Kodex bloggera, tedy několik jednoduchých pravidel zajišťujících soulad se zákonem a férovost diskuse.
  3. Titulní stránka blog.respekt.cz nabízí v základním nastavení subjektivní výběr redakce a správců. Ne každý zápisek se zde objeví. Zatímco osobní blog je výsostným územím bloggera, o titulní stránce celého projektu rozhodují správci služby.

Časté otázky

Proč chcete tolik údajů?
Abychom odhalili případné falešné identity. Neveřejné údaje nebudou poskytnuty žádné další straně.

Reklama

Chci psát pod pseudonymem
Na blog.respekt.cz publikují všichni autoři pod pravými jmény. Věříme, že míst pro anonymní vyjádření je dost. Naším cílem je vytvořit místo pro diskusi lidem, kteří se nestydí za své názory a umí si je obhájit.

Proč musím mít na blogu svou fotku?
Fotografie zlepší dojem z vašeho blogu u ostatních čtenářů, je to také snadný způsob, jak se graficky vymezit oproti ostatním blogům a umožnit čtenářům aby si jej snáze zapamatovali.

Já ale opravdu nemohu publikovat pod pravým jménem / zveřejnit svou fotku
Ve velmi výjimečných případech však mohou na blog.respekt.cz publikovat i lidé se skrytou identitou. Při registraci napište svůj důvod, proč nemůžete psát pod svým jménem. Redakce ale přesto musí znát vaši identitu. Tu budeme pečlivě tajit.

Budou se mé příspěvky zobrazovat na respekt.cz a blog.respekt.cz?
Na svých osobních stránkách jméno.blog.respekt.cz si může autor psát, co chce a redakce do jeho textů samozřejmě nebude nijak zasahovat (krom řídkých výjimek, kdy by došlo k porušení Kodexu bloggera).

Prostor na stránkách blog.respekt.cz a respekt.cz je omezený, a tak bude Respekt propagovat především ty nejzajímavější zápisky.

Na úvodní stránce blog.respekt.cz budou již odfiltrovány zápisky, které jsou méně zajímavé pro běžné čtenáře či méně povedené. Výběr z blog.respekt.cz je zcela subjektivní výběr správců služby. Omlouváme se, pokud občas nebude souznít s vaším vkusem.

Na homepage (hlavní stránce) respekt.cz budeme upozorňovat opravdu jen vybrané a nejzajímavější články.

Může na Respektu blogovat každý?
Ne. Projekt je zaměřen především na společenskou debatu, obecně zajímavá témata či názorové texty. Např. čistě osobní blogy pro přátele by zde byly zbytečně „utopené". Pokud byla vaše žádost zamítnuta, vřele vám doporučujeme výtečný systém bloguje.cz a nebo dále blog.cz či blog.lide.cz . Slovenští autoři by jistě měli zkusit především blog.sme.sk , který byl hlavní inspirací pro naše blogy a jejichž systém používáme.

Aktualizována původní verze z 29.4. 2008.